Den här vackra schackbrädan kommer att bli en utmärkt plats för dina schackpjäser. Det är tillverkat av ett prestigefyllt urval av lönn och padouk-trä.
Vi har arbetat med våra hantverkare under en lång tid, och varje år ser vi dem göra flera av dessa vackra schackbrädor hantverkade.
Vi frågade våra hantverkare om de kunde tänka sig att sälja dem till allmänheten. Deras svar var enkelt: ”Hur?” Så här är vi nu. Vi visar upp våra finaste designers färdigheter. Det här är din möjlighet att dela deras passion för schack och kvalitetsarbete.
Vi erbjuder ett begränsat antal av dessa vackra schackbräden. Våra designers har redan producerat femtio av dessa unika bitar och har gått med på att producera ytterligare antal bitar enligt din begäran.
Låt oss betona denna punkt: Detta är högkvalitativa trämodeller.
Som sådan kommer schackbrädet i sinom tid att göra vad kvalitets trä gör: det kommer att få en patina djup och .strålande och kan uppvisa vissa mindre tecken på naturliga rörelser (färgförändringar). Detta är inte ett tecken på defekt, utan ett naturligt resultat av själva träet. Varje bit av trä är olika. Även plankor från samma träd kan ha olika ådring och nyans; återigen, detta är resultatet av att våra hantverkare använder äkta massivt lövträ i motsats till ett syntetiskt material.
Var säker på att ditt schackbräde, om det hanteras med omsorg och behandlas korrekt, kommer att hålla i generationer.
Lönnträ , ett ädelt träslag som gör ditt schackbräde värdigt att hysa dina bästa schackpjäser
Lönnträdets historia är oupplösligt sammanlänkad med Quebecs historia.
Existerande historiska källor avslöjar att Jacques Cartier och hans medutforskare, mellan 1536 och 1542, fascinerades av vad de trodde var ett stort valnötsträd och fällde det. I själva verket var det en sockerlönn vars sav sprutade ut i stora mängder. När de smakade på saften jämförde de den med ett gott vin. År 1557 skrev kosmografen André Thévet att trädet, enligt de första nationerna, var känt som en ”couton”.
Nästa förstahandsrapport om lönnen kom inte förrän 1606, då advokaten, resenären och författaren Marc Lescarbot besökte Akadien. Han beskrev hur de första nationerna skördade och (vad han kallade) destillerade lönnsaft. Han nämner också att man använde heta stenar för att laga mat. Lite senare under århundradet bekräftade Recollet-missionären Gabriel Sagard att första nationerna använde lönnsaft och beskrev en slags avdunstningsprocess. Han kallade det för en stärkande dryck. Idén om en dryck för att fylla på energi finns också i fader Le Jeunes berättelser om Montagnais 1634, där han säger att de åt lönnbark i tider av hungersnöd. Han jämför lönnsaften med ett socker som är lika sött som honung.
Historierna om lönnsaft blir allt fler under 1600-talet, inklusive en långsam utveckling av användningen av lönnsocker. Under andra halvan av 1600-talet och in på 1700-talet finns det allt fler hänvisningar till export av lönnsocker till Frankrike som en slags kulinarisk kuriositet. Det bör noteras att detta sammanföll med en ökning av sockerkonsumtionen bland befolkningen i allmänhet, men vi kan inte fastställa något definitivt samband. Socker var fortfarande en vara som var förbehållen adeln och de välbärgade. Men odlingen av sockerrör utvecklades gradvis i Brasilien och Karibien. Efterfrågan på sötningsmedel ökade.
Kung Ludvig XIV älskade lönnsockersötsaker (en delikatess som kallas dragée) och det var en Montrealer som levererade dem till honom: Agathe de Repentigny, en uppfinnare och affärskvinna (ganska sällsynt för den tiden). Men den viktigaste utvecklingen under denna period (känd som upplysningstiden) var den vetenskapliga förståelsen av sockerlönnen och fördelarna med dess saft och lönnsocker. Enligt den svenske biologen Pehr Kalm var dessa produkter 1749 allmänt spridda i Nya Frankrike.
Under ett besök i Akadien 1708 beskrev Sieur de Dièreville den rudimentära teknik som användes av ursprungsbefolkningen för att tappa lönnträd. Med hjälp av en yxa gjorde de ett fyra tum långt snitt i vilket en trågformad träbit sattes in. Saven rann ut i en behållare, som vanligtvis var gjord av björkbark. Samtidigt skrev Paul Dudley i New England en bok om hur man framställer lönnsocker från vad han kallade ”lönnsockerjuice”, och presenterade den mest vetenskapliga förklaringen av processen hittills. Processen utvecklades ytterligare när Pierre-François-Xavier de Charlevoix, Monseigneur de la Barre och Joseph-François Lafitau noterade tillägget av järnkrukan till lönnsockerproduktionsmetoderna.
Sockerlönn, lönnsaft och lönnsocker nådde en ny nivå av utmärkelse tack vare arbetet av kända forskare som Pehr Kalm, Henri-Louis Duhamel du Monceau, vars avhandling om skogar publicerades av Royal Academy of France, och Denis Diderot i den ärevördiga Encyclopédie ou dictionnaire raisonné des sciences, des arts et des métiers. De tog ett helhetsgrepp och förklarade de naturliga processer som sker i sockerlönnträdet, hur lönnsocker framställs och fördelarna med lönn för människors hälsa. Pehr Kalm tillskrivs det bestående namnet ”lantligt socker”, med hänvisning till dess ökande användning av vanliga människor.
Under 1800-talet övergick man från de gamla metoderna för tappning och skörd till de nya metoder som vetenskap och forskning hade gjort tillgängliga. Istället för yxan gjorde man snitt med en borr; trähinkar ersattes av metallbehållare med lock; järnkrukan som mödosamt lades på elden och togs bort från elden ersattes av förångaren och; det skydd som täcktes med grenar gav vika för träkojan. Produktionen utvecklades så småningom mot den allmänna modell vi känner till idag, även om den ännu inte hade den högteknologiska utrustning som utvecklades under 1900-talet. Det var inte förrän i
början av 1950-talet som de upptäckte hur man konserverade lönnsirap, gjorde lönnsmör för första gången och uppfann den 540 ml-låda som vi alla känner till och älskar idag.
Ett antal utvecklingar har gjort livet enklare för hårt arbetande lönnsirapsfamiljer. Till exempel anställdes en kemist av Maple Syrup Producers’ Cooperative, slangarna kom på 1970-talet och omvänd osmos på 1980-talet. Dessa framsteg ledde också till en ökning av antalet kranar för att möta den växande efterfrågan på lönnprodukter hemma och utomlands.
I början av 2000-talet började marknadsföring av lönnprodukter, ”deseasonalisering” och, runt 2005, forsknings- och innovationsverksamhet att stödja marknadsföringen av lönnprodukter. Av
särskild betydelse var upptäckten av Quebecol, en polyfenolmolekyl som är unik för lönnsirap.
Egenskaper hos det vackra schackbrädet :
- Bredd – 55 cm
- Längd – 55 cm
- Fyrkantig bredd : 5,5 cm
- Nettovikt – 4,25 kg
- Tillverkad
av en hel massa padouk- och lönnträ
- .GRATIS LEVERANS
- Tillverkad av världsberömda indiska hantverkare (certifierade som företag utan barnarbete och miljövänliga företag)
- (Inga kontraktsbundna foton eftersom varje bit, formad för hand, är unik)
Honour schackvärlden med denna fantastiska schackbräda i trä. Annars, kan du alltid besöka kollektionen schackbräden i trä för att upptäcka alla modeller som vår butik erbjuder. Eftersom vi har flera olika typer av material, rekommenderar vi att du upptäcker hela samlingen tillägnad alla schackbrädor. För att göra ditt schackbräde perfekt med de vackraste pjäserna, besök kollektionen med schackpjäser.